Kapellimestari Arkadi Ostrovski

Arkadi OstrovskiKapellimestarimme oma pääinstrumentti on piano ja sivusoittimena hänellä on perkussiot. Jo 15-vuotiaana Arkadi piti selvänä, että isona hänestä tulee orkesterinjohtaja. Ensimmäisen pianisti-diplominsa hän sai jo 12-vuotiaana Pietarissa. Kovaa työtä ja tahtoa – mikään ei pelottanut, vaan päinvastoin innoitti nuorta kapellimestarin alkua. Ajan säästämiseksi Arkadi opiskeli musiikkia lisää myös armeija-aikanaan; pääpainotteisesti orkesterin johtamista ja orkesterissa soittamista sotilasorkesterissa, barokkiorkesterissa ja myöhemmin myös viihdeorkesterissa.

Suurella kiitollisuudella ja nöyryydellä Arkadi haluaa muistaa erinomaisia pietarilaisia opettajiansa, kuten mm: Susanna Hramaja, prof. Rita Gutkina, Alexander Gavrilov ja Irina Smirnova.

Orkesterinjohtamisen taitoa kapellimestarimme sai alan huipuilta, kuten mm. prof. Ilja Musin, Alexander Mahov ja ”le maître” Anatoli Badhen, viimeksi mainittu kenties tärkeimpänä, jotka kaikki tänä päivänäkin ovat hänen esikuvinaan. Olisi väärin sanottu – ”valmistuin kapellimestariksi”, koska kapellimestariksi kasvaa läpi koko elämän ajan, eikä ole koskaan lopullisesti valmis. Hän sanoisikin paremmin – ”sain kapelli- mestarivalmiuksiani kotikaupungissani Pietarissa”.

Pietarissa pääosin klassisen musiikin pitkän ja monipuolisen koulutuksen saatuaan, Arkadi jatkoi musiikkiteknologian opintoja Sibelius-Akatemiassa. Arkadi Ostrovskille on antanut tunnustusta mm. ”maestrojen Maestro” kapellimestari, professori Jorma Panula.

Arkadi Ostrovski on johtanut ja vieraillut monenlaisissa orkestereissa kotimaassaan Venäjän ja syntymäkaupunkinsa Pietarin lisäksi mm. Latviassa, Itävallassa, Ranskassa, Tshekissä ja tietenkin Suomessa, jossa hän on johtanut mm. Turunmaan kamariorkesteria 90-luvulla.

Arkadi kertoo ”Olen kiitollinen, että minulle on annettu mahdollisuus ja lahja välittää ihmisille säveltäjien sanomaa musiikkitulkintani kautta. Olen aina ollut kiinnostunut ns. klassisen ja kevyen musiikin instrumenttien yhdistämisestä samaan kokoonpanoon ja Kaarinan Konserttiorkesteri on siihen vastaus. On onnellista, että olen saanut tehdä musiikkityötä ihanien ihmisten ja soittajien kanssa jo vuosien ajan myös tässä luokkansa ainutlaatuisessa orkesterissa”.

Arkadi toivottaa uudet soittajat ja laulajat tervetulleiksi Kaarinasta ja lähiseudulta. Hänelle voi helposti lähettää sähköpostia ja tarvittaessa sopia henkilökohtaisesta tapaamisesta hänen kanssaan, e-mail: kco.chef(at)gmail.com